"Pianul Călător"

CELE TREI DIVE din nou pe o scena cu istorie din România

Palatul cultural din Arad
29 noiembrie 2019

Conceptul Cele trei Dive revine pe scenele din România, de aceasta data în premiera în superba ambianta a Palatului cultural din Arad, cea mai vestica sala de concert a României.

Mezzosoprana Ruxandra Donose, sopranele Teodora Gheorghiu si Ileana Tonca vor aparea pentru prima data împreuna în aceasta formula la Palatul Cultural din Arad în seara de 29 noiembrie, alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii din Arad dirijata de Adrian Morar.

Povestea Celor trei dive a aparut în 2011 dupa modelul triadei Pavarotti-Domingo-Carreras care a devenit un brand preluat cu succes de tenori din toata lumea care au apelat la aceasta formula.

Nevoia de repere tot mai acuta pe care o avem în ziua de azi ne face sa ne dorim sa avem modele, pe care, din pacate nu le putem gasi în prime-time-ul televiziunilor sau în relativul ierarhizarilor de pe internet.

Cei care chiar îsi doresc sa ajunga mai aproape de astfel de repere pot sa caute mai departe, gândind pozitiv asupra a ceea ce înseamna sa fii nascut în România si încercând sa descopere oameni care au stiut ca a fi nascut în România poate însemna mai mult decât pare la prima vedere.

Vârfurile scolii muzicale românesti au plecat dintotdeauna în lume, dar în clipa maturitatii artistice si-au dorit sa revina sa împartaseasca arta lor si publicului de acasa si nu numai celui din Bucuresti. Putini sunt cei care reusesc sa revina – si cu atât mai mult în alte orase culturale ale tarii –, iar atunci când acest lucru se întâmpla, bucuria este parca si mai mare.

Concertul extraordinar de la Palatul Cultural din Arad din seara de 29 noiembrie, concert de gala purtând titlul Cele trei dive le va aduce pe scena pe trei remarcabile reprezentante ale artei lirice nascute în România, ce au stralucit si stralucesc în continuare pe mari scene ale lumii precum Opera din Viena, Covent Garden, Deutsche Oper Berlin, Opera din Paris, precum ?i pe mari scene din Asia, Statele Unite (si nu numai), care vor cânta arii duete si tertete celebre din repertoriul international, ce vor alterna cu momente orchestrale reprezentative din repertoriul românesc, interpretate de Orchestra simfonica a Filarmonicii din Arad dirijata de Adrian Morar, tocmai pentru a marca apropierea Zilei Nationale a României si faptul ca, în mod simbolic, data de 1 decembrie 1918, reprezinta începutul modernizarii României ca parte componenta a Europei.

O gala atractiva pentru publicul larg si, în acelasi timp, o gala de înalta tinuta artistica, Cele trei dive se anunta a fi o seara memorabila pentru toti cei care se vor afla în sala, o întâlnire unica dintre trei mari artiste nascute în România.